Om projektet och varför jag gör detta

Projektet handlar om att bygga om en Chevrolet Corvette C5 så pass mycket att trots min förlamning ändå ska kunna köra den. Just denna bilen innehåller allt ifrån körglädje, design och är praktisk just för utrymmesskäl till rullstolen. Den kommer även stylas och uppgraderas till det yttre så hela bilen, in som utsida, kommer vara personlig.

Målet är att problemfritt och njutbart kunna framföra bilen på vägen, ställa ut den på mässor, delta på bandagar, hålla föredrag och påvisa att trots sitt funktionshinder ändå kan köra ett roligt fordon. Jag vill också kunna bjuda folk på en åktur och visa att även jag kan köra trots skadan. Jag vill öppna ögonen hos fler rörelsehindrade och visa att möjligheterna till ett roligare liv finns och att man inte ska släppa drömmarna. Det är bara fantasin som sätter gränserna!

En annan del i målet är att själv kunna få köra en egen sportbil och umgås och inspirera gamla och nya vänner ifrån förarsätet, inte ifrån bänken vid sidan av planen, utan tillsammans på samma planhalva, det är min dröm!

Målet är att bli klar med bilen till Bilsportmässan på Elmia i Jönköping påsken 2017! För att följa ombyggnationen av sportbilen på bloggsidan!

Här nedan ser du ungefär hur långt jag har kommit med projektet.

  • 75%

tillsalu14-2
tillsalu14-3

Corvette C5 -2003