Om mig och mitt liv

Jag heter Jonas Samuelsson och har startat ett projekt som handlar om ett av mina största intressen.

Jag bröt nacken feb 2005, jag skulle då precis fylla 21 år, i en snowboardolycka i Lienz, i Österrike. Landade på huvudet istället för brädan efter ett snowboardhopp. Min ryggmärg skadades allvarligt och jag vaknade upp förlamad ifrån armhålorna och neråt och även i händer och handleder.

Innan skadan arbetade jag som truckförare och var på väg att utbilda mig till elektriker. På fritiden umgicks jag med vänner, spelade innebandy, tränade på gym och körde sportmotorcykel.

Efter skadan jobbade jag drygt 7 år på rehabmedicinska kliniken i Jönköping som rehabinstruktör. Träffade och tränade nyskadade personer i bl.a. rullstolsteknik och information om hälsa och kost. Nu arbetar jag som arbetsledare för mina assistenter och lägger så mycket tid jag kan på min fru och våra två barn.

Motorintresset har alltid legat varmt om hjärtat och efter att ha kört sporthoj, en Kawasaki ZX9R Ninja -99, så längtar man tillbaka till accelerationen och frihetskänslan!

Jag är en mycket social, praktisk och målmedveten kille som nu bestämt mig. Jag ska bygga om en sportbil så att jag kan köra den trots förlamningen. Få smaka på fartkänslan igen! Bara för att kroppen inte fungerar som förut betyder inte det att man måste kliva av planen och bara titta på, man kan vara med ändå! Självklart fungerar inte allt som innan, men livet går vidare varken man vill det eller inte. Det handlar om vad man väljer att göra med det man fortfarande har kvar.

Du är när som helst välkommen att ta kontakt med mig. Det kan gälla frågor om mig personligen, frågor om detta projekt såsom sponsring eller byggnation eller något annat du funderar över.